zelfpluktuin

BIO is een aparte voedselketen die zich houdt aan productie zonder synthetische hulpstoffen, zonder antibiotica, zonder pesticiden, zonder genetische manipulatie.

Wie onder de naam ‘BIO’ wil produceren laat zichzelf strikt controleren op deze voorwaarden door een erkend en onafhankelijk controle-organisme.

Hieronder 5 redenen om bio te kiezen
(bron: Bioforum Vlaanderen)

Lekker puur
Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen.  Biologische producten zijn puur en vol van smaak.

Gezond genieten
Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier.  Zo leidt bio tot producten met een hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu
Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt.

Vriendelijk voor dieren
Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen.

100% toekomst
Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden.