Bogaertsheide
BIO

BIO

U de gezondste en lekkerste bessen presenteren: daarvoor halen we elke dag met veel plezier en motivatie het beste uit onszelf. We zijn er immers als geen ander van overtuigd dat ons aanbod alleen mogelijk is vanuit respect voor natuur en omgeving.

Geheimen prijsgeven!

Wellicht vraagt u zich weleens af: hoe verkrijgt Wim blauwe bessen met die hoge voedingswaarde en die heerlijke smaak? Wat is daarvoor zijn geheim?: Wel, we kweken uw bessen in de volle grond en vertrekken vanuit een vruchtbare bodem. In eerste instantie een bodem die van nature zeer geschikt is om op een biologische manier blauwe bessen te kweken. Daarop brengen we dan nog veel organisch materiaal aan, ideaal voor een goede bodemhuishouding.

Alles, maar dan ook alles bio

Soms moeten we toch alsnog plagen bestrijden. Dat gebeurt bij ons enkel en alleen met biologisch toegestane bestrijdingsmiddelen. Tegen onkruid gebruiken we ook nooit pesticiden. Onkruidbestrijding gebeurt rond de planten volledig met de hand en op de andere plaatsen met de tractorfrees.

Gecertificeerd “BIO”


Onze certificatie “BIO”, waarvan u misschien de waarde kent, was een logisch en terecht gevolg van dit alles. “BIO” is een aparte voedselketen die produceert en/of kweekt zonder o.a. synthetische hulpstoffen, antibiotica, pesticiden en genetische manipulatie. Wie onder de naam “BIO” produceert en/of kweekt, laat zich hierover strikt controleren door een erkend en onafhankelijk controle-organisatie. Bij ons is dat het betrouwbare ‘Tüv Nord’. (website Tüv Nord). Controles door TÜV gebeuren overigens deels aangekondigd, maar ook deels onaangekondigd.