Bogaertsheide
ONS VERHAAL

ONS VERHAAL

Van een bureaujob ….. tot bio-tuinboer

In 2013 kocht Wim Van den Eynde een mooi stukje landbouwgrond aan de Bogaertsheide in Kessel. Wim vond immers dat het tijd was om op een andere manier het beleg op zijn boterhammen te verdienen. Tot dan had hij gewerkt als finance manager bij een grotere Belgische winkelketen. Veel groter kon de stap dus eigenlijk niet zijn … “We zochten iets waar we ons 100 % voor konden geven. Zelf iets opstarten en uitbouwen: dat idee begon meer en meer te rijpen”, aldus Wim.

Kaarten die vallen

Uiteindelijk werd het een kleine bio-kwekerij van blauwe bessen in Kessel, deelgemeente van Nijlen. “We zijn zelf verzot op blauwe bessen”, vertelt Wim. “Bovendien bleek de grond hiervoor zeer geschikt, wat ook niet vanzelfsprekend was. De kaarten vielen knal waar ze moesten vallen.”

Kleinschalige bio-kwekerij

Bedoeling was om een kleinschalige bio-kwekerij te starten. “Bio was voor ons vanzelfsprekend. We kochten al jaren bewust bio. En door het kleinschalig te houden, hielden we de kosten onder controle en deden we langzaam maar zeker ervaring op. We kenden niks van tuinbouw. Het werd een avontuur van vallen en opstaan. Maar daar waren we ons gelukkig van bewust”, lacht Wim.

Zelfpluk als troefkaart

Een zelfpluktuin: dat ging het worden voor Wim en zijn team. “We verkopen onze bessen ook via winkels, maar met de zelfpluk als troefkaart boden en bieden we nog steeds een leuke bezigheid aan voor jong en oud. En dat tijdens een prachtige en (hopelijk) zonnige zomervakantie.”

Welkom op de bloemenplukweide

Later kocht Wim ook nog een naastliggend stuk landbouwgrond aan. Een deel daarvan is ondertussen ook al beplant met blauwe bessenstruiken. In afwachting van nog andere aanplantingen doet de rest intussen dienst als unieke bloemenplukweide waar jong en oud zalig vertoeven, rondwandelen én bovendien allerlei mooie bloemensoorten ontdekken. Een leuk boeketje samenstellen kan tegen een vrije bijdrage in de kosten. Indien gewenst: leen gerust onze snoeischaar..

“We gaan in de toekomst zeker nog andere fruitsoorten aanbieden, maar een bloemenplukweide blijven we altijd wel inzaaien tegen de zomer. Op de combinatie van blauwe bessen en bloemen krijgen we alleen maar enthousiaste reacties van onze bezoekers. Dat gaan we dus blijven doen.”

“We zijn er daarnaast ook wel trots op dat we ondertussen ons aanbod hebben uitgebreid met enkele – volgens ons toch – zalige nevenproducten.”

Onvergetelijke totaalervaring

Nevenproducten? Denk hierbij aan twee heerlijke soorten zelfgemaakte blauwe bessensappen, confituur en zelfs blauwe bessenbier en -likeur! En stilstaan is gelijk aan achteruitgaan, zeker ook voor Wim. In Wim zijn hoofd broeden er ideeën over nog veel meer. Zijn droom? Van uw bezoek een onvergetelijke totaalervaring maken. Aan plannen ontbreekt het niet bij Wim en Co. Geen wonder dat dromen bij hen zeker géén bedrog zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd…